INILAH Cara Mengusir Tikus Dengan Menggunakan Bahan Semulajadi Perlu Anda TAHU !!

Noni/Mengkudu atau Durian

Kecuali yang mengandungi begitu banyak fungsi untuk manusia merupakan satu aroma buruk bahawa Noni/Mengkudu juga boleh menghalau tikus tahu. Langkah-langkah juga agak mudah, anda hanya ditubuhkan 2 atau 3 mengkudu. Potong buah kepada beberapa pihak, maka meletakkan keping di tempat-tempat yang sering berlalu tikus. Rumah anda boleh menjadi optimis tergelincir jatuh daripada masalah tikus.KUIL-TIKUS

Atau anda juga boleh memakai buah durian, yang memberikan buah durian. Keping sehingga jadi sebelah majoriti, buah-buahan yang anda boleh makan. Central dengan kandungan buah-buahan dan kulit berduri, meletakkan ia di beberapa tempat yang sering tikus berlalu. Tikus tidak suka bau pedas buah durian untuk menetapkan ia mungkin menjadi jalan keluar yang berkesan untuk menghalau tikus liar.

Minyak Mint

Minyak pudina sebenar juga boleh menghalau tikus. Perkara yang sama dengan bau pedas buah noni dan durian, sebenarnya tikus juga tidak suka bau pudina. Nah, itu jenis perkara yang anda boleh gunakan untuk menghalau tikus ini melalui memohon langkah-langkah minyak pudina kepada beberapa kepingan kadbod, kemudian dimasukkan ke dalam beberapa bilik tikus biasa dilangkau. Dengan pemasangan sekian kali, tikus tidak akan berani untuk mendekati kepada majoriti dewan itu.

Sumber

Popular posts from this blog

Korang Pasti Tak Sangka Bila Baca Biodata Ungku Hariz (Suami Jihan)

[VIDEO] Dia Masuk Hospital Akibat ‘Berseronok’ Dengan Batang Ubi

Gambar: Perbuatan Dan Sikap Sultan Kelantan Yang Takkan Di Paparkan Dalam TV